Nordic Green Energy – en del av Elmera Group

Nordic Green Energy ingår i Elmera Group, som räknas till en av Nordens största elhandelskoncerner med över 1 miljon kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och hade en omsättning på 18,9 miljarder NOK under 2023.

Levererar el till över 2 miljoner människor

Elmera Group levererar el via flera varumärken och allianspartners till över 2 miljoner människor, med över 1 miljon anläggningar i privatbostäder, företag och offentlig sektor. Inom elhandel finns Fjordkraft, Gudbrandsdal Energi och TrøndelagKraft i Norge och Nordic Green Energy i Sverige och Finland.

Utöver elhandel, erbjuder Elmera Group energi- och miljörådgivning samt egenutvecklade digitala verktyg för energirapportering. Fjordkraft, det största företaget inom koncernen, expanderade till mobiltelefoni på den privata marknaden i april 2017 och är idag Norges största mobilföretag utan eget nätverk, med över 160 000 mobilkunder.

Vinnare av FN:s klimatpris

Elmera Group har ett stort samhällsengagemang och investerar i innovativa tjänster för en bättre miljö. Företagets klimatsatsning Klimanjaro tilldelades FN:s klimatpris ”Momentum for Change” vid klimatkonferensen i Katowice, 2018. Initiativet kräver att alla leverantörer för klimaträkenskaper och rapporterar om vidtagna åtgärder för att minska utsläppen. De måste också kompensera för sina klimatutsläpp genom att köpa klimatkvoter.

Läs mer om Klimanjaro och Elmera Groups hållbarhetsarbete.

Stark lokal närvaro

Elmera Groups huvudkontor ligger i Bergen, med ytterligare kontor i Trondheim, Sandefjord, Oslo, Stavanger, Vinstra, Hamar, Kongsvinger och Sortland. År 2023 var den totala omsättningen 18,9 miljarder NOK. Elmera Group ASA börsnoterades på Oslobörsen den 21 mars 2018.