Gör skillnad med solkraft

Solenergi är definitivt på frammarsch. Låt ert företag vara med och accelerera utvecklingen genom att välja el från solen!

Solkraft – så funkar det

Solens strålar fångas upp av solceller. Solcellens ovansida blir negativt laddad och undersidan positivt laddad och på så sätt uppstår likström. Den omvandlas sedan till växelström och blir på så sätt till användbar elenergi. Genom att solen är en naturlig och ständigt förnybar energikälla så är valet av solenergi ett smart val för miljön och framtida generationer.

Visste du att en timmes solstrålning ger mer energi än vad mänskligheten förbrukar under ett helt år? Idag använder vi bara en liten del av solens energi, men allt fler ser den enorma utvecklingspotentialen i solkraft.

Vi satsar på svensk solel

Vi hämtar i första hand vår solkraft från solelproducenter i Sverige som valt att sälja sitt överskott av solel till oss. För att möta den ökade efterfrågan köper vi även in solkraft från producenter i södra Europa. Vi välkomnar alltid fler solkraftsproducenter till oss och erbjuder konkurrenskraftig ersättning för eventuell överskottsel samt förmånliga priser på solceller.

Fördelar med solkraft

N

Solkraft produceras utan koldioxidutsläpp och är en av de billigaste och mest miljövänliga energikällorna

N

Genom att välja solkraft hjälper du till att öka satsningen på solel, även i framtiden

N

Du stärker företagets miljöprofil vilket ger konkurrensfördelar

N

Ditt företag får ett fint sol-certifikat från oss som bevis på ert engagemang

Har solkraft någon påverkan på miljön?

Produktionen av solkraft ger inga koldioxidutsläpp. Däremot finns det en viss miljöpåverkan vid produktionen av solcellspanelerna eftersom den är relativt energikrävande. Men med solpanelernas långa livslängd och minimala behov av underhåll, är solkraft fortfarande en av de energikällor som är snällast mot klimatet.

 

Visste du att?

Sverige har lika mycket solstrålning per år som länderna runt Medelhavet tack vare våra långa sommardagar. Dessutom fungerar solceller bättre vid lägre temperaturer, vilket gör att de passar utmärkt i vårt nordliga klimat.

Vi är medlem i:

Undrar du över något?

Kontakta våra erfarna experter så får du den hjälp du behöver.